eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2009-12-04

Ghetto hacks

Fick precis höra att sound+ ska trappa ner och stänga sin sida. Synd. För på sidan finns massor av bra livespelningar med alla möjliga artister, kan nämna 2562, Plaid, Portishead, Monolake för att nämna några. Provlyssna medans sidan fortfarande finns. Jocke och Elliot "Regnbågen" släpps nästa år, om jag minns rätt så är sångaren ungefär 10 år, och visst låter låten schysst! Mer information på Databahn när det väl släpps.There i fixed it är en fin sammanställning av ghetto hacks dvs exempel på snabba och enkla lösningar för att lösa ett akut problem till exempel kan man sätta fast avgasröret till bilen med hjälp av sladden till öronsnäckorna på sin mp3-spelare. Ett par klassiska sådana exempel är t. ex. om man har råkat tappa mobiltelefonen i vattnet, då kan man lägga den i en burk som man fyller med ris över natten (riset suger upp fukten från telefonen), eller om hårddisken börjar krångla och bli korrupt, då lägger man hårddisken i frysen någon halvtimma och får då ungefär 10 minuters funktion, tillräckligt för att kanske rädda en del av de viktiga data man har haft på den. (Exakt hur det funkar vet jag inte, men ATT det funkar tillräckligt bra för att vara värt ett test när det är kris, det lovar jag!)

Är lite sugen på att skaffa en PIC-programmerare. T. ex. kjell säljer en av fabrikatet Velleman K8048 för en inte alltför stor summa men jag är inte helt säker på om den stödjer ICP (in circuit programming), och det sistnämnda vill man ha för annars måste man rycka kretsen fram och tillbaka varje gång man ska programmera om den. En sak som vore lite trevlig att göra vore att modifiera midi till sync24 så att man kan få en vridpot och kunna dividera inkommande signal med x.

The Hurt Locker är en film gjord av regissören Kathryn Bigelow och av recentionerna att dömma så verkar den riktigt lovande. Två av Kathryn Bigelows tidigare filmer kan jag referera till som riktigt bra. Dels Strange Days (1995) om ett framtidssamhälle där folk "knarkar" upplevelser i form av inspelade minnen från andra människor, allt från slagsmål med dödlig utgång, till extrema sexupplevelser samt filmen "Ponit Break" (1991) om ett gäng bankrånare som är förklädda till presidenter.

Knasterask rapporterar att han byggt klart sin dronelab och jag får väl ta fram lödkolven i helgen och löda lite själv.

Etiketter: , , ,

1 Comments:

At fredag, 18 december, 2009, Blogger gg said...

har du hittat någon vettig pic-programmer än? jag letar också efter en. kanske electrokit har något vettigt..

 

Skicka en kommentar

<< Home