eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2009-11-30

Som alltid i framtiden
Testade Google wave och konstaterar lite snabbt att just nu så är det inte riktigt så användbart som man skulle kunna önska, men absolut, det har potential. Men just i dagsläget känns det mer som ytterligare ett ställe att logga in på (orka!) och ytterligare ett ställe som ska kräva tid. Troligt är att jag kommer att använda det sparsamt.

Radioprogrammet mitt i musiken ställer frågan: "Vilka ljud skulle du vilja spara till eftervärlden? Maila oss på mittimusiken@sr.se och skickar du med ditt eget ljud låt det vara en mp3-fil" . Några av de ljud som redan har kommit in till programmet är ljudet av ljudet av nybakat varmt bröd som sakta svalnar (100% mysknaster!), knarr av någon som går i snö och ljudet av en spolande kassettbandspelare. Man kanske skulle komplettera med ljudet från en rullbandspelare där bandet just lämnat spolen och säger "fläpp fläpp" för varje gång det slår emot bandspelaren, eller...en spolande VHS-bandspelare?

Vetenskapsradion forum handlar om bröd. Nordiska museet har startat en digital brödbank där de ber folk om inte bara recept utan även berättelser eller historier kring bröd. Bloggaren Pär postade just bloggpost nummer hundra i sin brödbakningsblogg även bloggen paindemartin handlar om riktigt seriös brödbakning. När det gäller recept på bröd så har Saltå kvarn lagt ut alla sina recept på nätet. Vill man komplettera med en bok så kan Jan Hedh -Bröd vara intressant läsning. En lite intressant sak när man berör brödbakning är surdeg. Dels för att det är nästan lite ockulta övertoner när det gäller recept eller vem man ska ha fått "skott" på surdegen från, plus den lite nyare språkliga användningen av ordet "surdeg" syftande till långsam/motvillig/trög.

En av de bättre dystopiska och smått surrealistiska filmer som gjorts gick på tv för några dagar sedan, ska försöka få tag på den på dvd eller blueray, tyvärr verkar de tidigare utgåvor som finns av den vara av lite tveksam kvalitet när det gäller ljud och bild.

Etiketter: , , , , ,

3 Comments:

At tisdag, 01 december, 2009, Anonymous J said...

Tror du glömde nämna att det var Brazil du menade.

 
At tisdag, 01 december, 2009, Anonymous J said...

Och bra inlägg som alltid.

 
At tisdag, 01 december, 2009, Blogger Måns said...

Oj. Ja "Brazil" föll helt klart bort där ur sista meningen!

 

Skicka en kommentar

<< Home