eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2009-10-21

Plötsligt igen och filmens framtidDoc lounge visar dokumentärfilmer och häromdagen var det premiär på Plötsligt igenhouse of win-win. Plötsligt igen (som under ett kort tag hade arbetsnamnet Plötsligt i Vinslöv 2) är uppföljaren till dokumentärfilmen Plötsligt i Vinslöv. Dokumentären sändes första gången 2001 och har gett upphov till Vinslöv -plötsligt en förening.

Att se Plötsligt igen och möta alla som var med i den första filmen (plus några som ny-introduceras, bland annat en lokalreporten Bertil Nilsson som spelar en central roll) är en otumlande upplevelse. Vi möter en uppsluppen Kjell ("Mr. Minigolf") som spelar mer minigolf än någonssin förut och åker på kryssning till karibien (ombord finns golfbana!). Holger åker in på sjukhus och har problem att få tillbaka sin papegoja Jacko Jackonelli. Anders, som numera flyttat från Vinslöv söker kärleken på nätet och berättar om uppmärksamheten från filmen. En av de två regissörerna; Jenny Bergman fanns på plats på visningen och svarade på frågor efteråt. Filmen kommer att visas i SVT antingen den 16:e december eller den 10:e januari, datumet är inte helt spikat än. Sydsvenskan har en bra artikel, tillåter mig att citera kort ur denna:

"Förlöjligade? Knappast. Holger, Anders och Kjell är inga byfånar, däremot både djupt egensinniga och tråkigt vanliga (som de flesta av oss) med en stark exhibitionistisk ådra. Trion älskar uppmärksamheten. De spelar med i spelet."

Apropå film så har en vän till mig hållit på och betatestat tjänsten Voddler. Voddler är en reklamfinansierad (precis som Spotify) peer to peer tjänst för att kunna se på gratis film. Har googlat ordentligt för att själv få tag på en voddler invite men det vekrar som om alla Vodler invites är slut (om någon mot all förmodan råkar ha en inbjudan till voddler så säg gärna till, det vore intressant att prova, och googling på "Voddler invite for free" ger bara träffar till spam-liknande sidor...)

Reklamfinansierad musik, reklamfinansierad film och tidningen metro är ju en reklamfinansierad gratistidning. Diagramet över amerikanska tidningar i The Awl visar en trend som jag tror gäller även för svenska tidnignar. Kan det bli tydligare?

Besök enviromental graffiti och se Dead Flies Circus. Fotografen Magnus Muhr har arrangerat döda flugor, ritat lite och skrivit lite till. Är det någon som noterar spyflugan i toalettkön?

Etiketter: , ,

1 Comments:

At torsdag, 29 oktober, 2009, Anonymous JOVEN said...

Ja, Vinslöv är fin. Men det krävs verkligen att se om nummer två. Även så ettan. Det kändes som att Plötsligt igen hade ett helt annat tempo. Det gick så fort. Men vi får se den på teve när den kommer (och spela in).

 

Skicka en kommentar

<< Home