eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2009-08-25

Rymdreglage och radiorör

Den fantastiska videon med titleln 8-bit trip av rymdreglage (dera sida är slashdot:ad just nu och resatt med en enklare variant) tog 1500 timmar av hårt legobyggande och fotograferande. Det är en hyllning till C64 och alla de så kallade "demos" som gjordes på den tiden. Tänk lite bitmapgrafik, men i lego. Sjukt snyggt.

Jag kan ha länkat till youtubevideon som visar hur man gör radiorör för hand (gissningsvis för audiofil-bruk?) förut, lite osäker, men här är del ett och här är länken till del två av detta otroligt fina hantverk. Om man talar om rör, så är ändå den här värd att se: Flame Triode With Gain And Intriguing Flame Phenomenon, här används en brinnande låga från en spritbrännare för att få materialet att agera som en triod, snyggt! Undrar om det går att skapa pentoder och alla möjliga rör av det där? Spark, Bang Buzz berättar liter mer om projektet, på sidan finns även lite andra spännande projekt , som t. ex. hur man enklast konstruerar sin egen koldioxidlaser (på engelska T.E.A. Laser).

Etiketter: , ,

2 Comments:

At torsdag, 03 september, 2009, Anonymous JoachimS said...

Aloha!

*otroligt* snygg LEGO-video, men det är nog i första hand en homage till NES än till C64.

 
At torsdag, 17 september, 2009, Blogger Måns said...

Måste faktiskt protestera! Det är dels en STOR C64 logga, karategubbarna ser ut att komma från "international karate" spelet och dessutom hyllandet av TAC2-joysticken....näääääää det fanns väl för farao ingen TAC2 till NES?!?!??!

 

Skicka en kommentar

<< Home