eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2009-08-06

Norbergfestival 2009
Norbergfestival 2009 Ola Bergman @ Camp 303 from Måns Almered on Vimeo.


Norbergfestival 2009 Ubåtsson kid-crew! from Måns Almered on Vimeo.


Norbergfestival 2009 Camp 303 from Måns Almered on Vimeo.


Norbergfestival 2009 The sons of God / Guds söner from Måns Almered on Vimeo.

Norbergfestivalen är alltid lite svår att beskriva, så bäst är kanske att låta lite bilder och några korta videofilmer tala för sig själva. (Jag hade lite problem med pocketkameran, efter att den hoppade ur fickan och åkte i backen så hoppar batteriet ur den plötsligt och bilder eller filmer som ska sparas blir inte alltid sparade innan batteriet studsar ur...aningen jobbigt läge...). Bland bilderna iaf, Rasmus har en stil och modekorrekt sladd invirad bland dreadsen. Järnkedja med krok från en smedja (hytta?) dit man tog tåget från mimerlaven (ett litet dieseldrivet skumpande tåg) och där bland annat Erik Drescher och The Moth spelade. Jon Nensén körde under namnet LM393 på sina hembyggda modulardelar i Camp 303. Det fanns cyklar man kunde låna gratis, nästa år blir det kanske till att ta med en egen, en vikcykel vore ganska schysst att ha på bagagehyllan när man åker tåg (att polletera cykeln går ju tyvärr knappt längre). Veqtor aka Göran Sandström gjorde en riktigt rolig break-core-spelning och hans minspel till laptopen får nästan Janne Schaffers tunga att verka stillsam. Veqtors skiva finns att tanka ner från hans blogg helt fritt (man får betala om man vill för den). Väldigt skönt initiativ var också SYNTJUNTAN, som hade workshop i att sy synthar. Ja faktiskt. En krets, sedan ledande tråd, lite ljuskänsliga motstånd och simsalabim, en maskin som låter. Jag kollade bara snabbt på workshopen men har köpt ett kit att sy in i lämplig textil. Bilden med väldigt mycket orangerött på det är Guds söner som spelar i Mimer. Jag är fortfarande lite besviken över att jag missade deras förra norbergspelning, de körde då med två stycken uppmickade gröna Husqvarnasymaskiner till vilka de stod och skrek konstant i 45 minuter, lär ha varit enastående. Den här gången såg det mer ut som om de slogs med varandra med varssin gittarr, i sin tur kopplad till en enorm rack som gjorde nånslags dånande noise. Skönt! Och ute brevid Kraftverket så gjorde Ubåtsson med vänner en slags improviserad spelning med en yngre kille (9 år kanske?) från trakten på sång och ett leksaksekyboard med inbyggt komp, vackert! Och fyrverkeriet som firade 10-års jubileumet, det var inte att leka med det heller.

Det enda jobbiga är att nu är det ett år kvar tills nästa festival. Men inspirationen från musiken, människorna och stämmingen, den räcker länge! Jag gillar också det Gustav har skrivit om festivalen i sin blogg.

Men tills nästa år. Norberg och Schwedenparty bara FÅR inte ligga samma helg igen!

Etiketter: , , , ,

1 Comments:

At tisdag, 25 augusti, 2009, Anonymous Kalle said...

Nämen, det är ju du! Vi (Norator) var ju också där och minglade. Förstod inte all "musik" som spelades, men det fanns mycket trevligt totalt sett. :)

 

Skicka en kommentar

<< Home