eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2009-06-26

Slut med gatumusiken i Göteborg
Snart träder en ny gatumusikantlag i kraft i Göteborg. Den innebär ganska stora inskränkningar i var och hur gatumusikanter får framträda. Bassline Express skriver i ett utskick idag följande:

Den 1 juli 2009 förbjuds gatumusik i Göteborg. Helt akustisk musik kommer vara tillåten på vissa tider och på platser utanför centrum, i övrigt ska gatumusik helt förbjudas.

Precis som bl.a. Håkan Hellstöm, Freddie Wadling, Jaqee, Emrik, Ebbot, och säkert du själv, tycker vi i Bassline Express att detta är helt sjukt. Det påverkar kanske inte oss direkt, men påverkar alla som sysslar med musik på något sätt och i slutändan påverkar det alla som bor i Göteborg eftersom staden blir mer avskärmad, stängd och livlös.

Så ta 30sekunder och skriv upp dig på protestlistan och ta gärna ett par minuter till och läs vad mer du kan göra på bloggen.


Sedan kan jag själv fundera lite över t. ex. tiggartanten som sitter och spelar TVÅ toner på flöjten hela dagen. Där handlar det ju inte om gatumusik utan rent tiggeri, och att jobba brevid de där två skriande tonerna hela dagen, det är nog ganska slitsamt. Det påminner mig lite om en britt som bodde i något knappt år i Göteborg och som från början var på semester men tänkte leva på att spela didgeridoo. Det visade sig att han fick in mer pengar per dag (inga enorma summor, men ett par hundralappar) på att bara sitta tyst och se deprimerad ut brevid instrumentet än att spela på det.

Jag är lite glad för att STIM inför en möjlighet att använda andra licensformer för låtar exempelvis Creative Commons. Tidigare har det i stort sett varit licensbrott att inte stim-raportera alla låtar man skapar. Nu finns möjligheten att undanta låtar från stim-rapporteringen men ändå kunna vara medlem i stim. Way to go!

Bilderna kommer från ett sidoprojekt jag har just nu, att fotografera Graffiti.

Det dök upp lite lappar i trappuppgången häromveckan angående Gårda. I korta drag sa någon att projektet att ta beslut om Gårdas framtid är framflyttat pga att Vägverket tyckt att man absolut inte kan riva och bygga ett parkeringshus (pga att E6:an då kommer att bli störd). Intressant tänkte jag, så jag kontaktade vägverket och fick tag på dokumentet. Lade upp det här för den som vill läsa. Det märkliga är att på lappen så stod det som om det vore något som händer just nu. Dokumentet är från sista januari 2008, det är ju ett bra tag sedan! Ska maila vidare det hela.

Etiketter: , , , ,

2 Comments:

At fredag, 26 juni, 2009, Anonymous JOV said...

Skitbra!

 
At fredag, 26 juni, 2009, Anonymous Dr Müller said...

2008-12-30 står det väl i Vv-dokumentet?

 

Skicka en kommentar

<< Home