eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2009-05-09

En helt vanlig dag med lite steampunk
När jag letade efter utställningar i London i december så såg jag att Tate har en pågående utställning med Francis Bacon. Jag lade det på minnet och tänkte att dit bara måste jag ta mig. Bacon målar ofta ganska burleska, mardrömslika målningar. Dessvärre så varade bara utställnignen till i början på januari. Det finns en bra dokumentär att se online.


Ibland händer det att man hittar något helt annat än det man söker efter. Robotporn.de var en sådan sida med huvudtema elektroniska hembyggda maskiner, många instrument, som t. ex. ljud-dosan som styrs av två daggmaskar.

På ungefär samma sätt hittade jag Aproaching Zero en bok som gavs ut på tidigt 90-tal och som handlar om databrott, eller snarare social engeneering (förlåt engelskan, men det svenska uttrycket "social ingengörskonst" syftar lite annorlunda) då den faktiskt inte är så teknisk utan mer handlar om hur man gör sig trovärdig och lyckas övertyga människor att man är någon helt annan än den man egentligen är.

The steampunk vibrator är precis vad det låter som. En massagestav i steampunkversion (och ja, den går på ånga, aj..aj..AJ!). Och när det gäller Steampunk så måste jag rekommendera The laughing squid också.

Just ja. Kulturbloggen, inte så dumt faktiskt.

Etiketter: , ,