eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2009-04-21

Teenageengineering

Queen Bohemian Rhapsody Old School Computer Remix

Läste just att Dotshop kommer att stänga butiken och lägga ner verksamheten. Det är inte utan att man anar en viss bitterhet i det dotshop skriver.

En fördel med digitaliseringen av material så som utgivna böcker är att det blir tillgängligjort för många. Och visst är du också sugen på att bygga en dator med en Z80-processor i? Plocka då hem pdf:en Byte Books Build your own Z80 computer.

Och i dagar när gamla synthar efterhärmas i mjukvara är det lite spännande att läsa om en ny svensk hårdvarusynth. Teenageengeneering heter företaget som snart lanserar OP-1, Operator 1 (antar att det är ganska mycket mjukvara i den också...den är ju digital). Ska bli spännande att se vad det är för maskin. Konceptet verkar iaf bygga på att den ska vara portabel och inte bara vara synth utan även funka som kontroller. Har den bra integration med Ableton Live och inte inte alltför högt pris så, varför inte?

Finns även ett annat lite extra spännande gör-det-själv-bygge på gång, en FPGA-baserad maskin med en SID-krets kopplat till sig. Läs mer om detta bygge på elektronikforumet.com Koden till FPGA:n är släppt under GPL och finns att kika på via en länk.

Bandet POST släppte ny singel för inte så länge sdan. Provlyssna på deras sida på låten "I natt behöver jag en vän", grymt bra!

Etiketter: , , ,