eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2009-04-29

Använd en hårddisk som högtalare

Nördblogg. Är min blogg en sådan? Jag lovar att göra mitt bästa för att leva upp till det. Fast, det måste vara tillräckligt intressanta nörderier för att det ska hamna här. Som till exempel tipset nedan på hur man använder gamla hårddiskar som högtalare:

Make your own speaker using hard-disk!! from Hane hanson on Vimeo.

En väldigt fin sida är Fatman and circuitgirl. Materialet de gör läggs ut som videoprogram, ta en titt på t. ex. The Fat Man and Circuit Girl Cast 9 och kika speciellt ungefär 9 minuter in i programmet när Circuit Girl (Jeri Ellsworth) förklarar hur hon bygger om en diskettstation så att den fungerar ungefär som ett analogt delay med 15 sekunders fördröjning. I något av de andra programmen så går de igenom hur man graverar spår på cd-skivor så att de kan spelas i en vanlig LP-spelare (det visade sig vara sjukt svårt...men jag tror de missade saker som RIAA-kompensation respektive språdjup med flera parametrar för resultatet blev knappt spelbart). Spännande!

Picsearch är en ny svensk sökmotor för bilder, intressant koncept. Intressant jämförelse med Google similar images där man kan söka efter bilder som är liknande en viss annan bild, resultatet av det senare kan bli väldigt väldigt lustigt, prova själv.

Ny Teknik rapporterar om att man kan använda streckoder för att lagra video. Ett användningsområde skulle då kunna vara att man fotograferar av streckoden med sin mobil, och därefter dyker animationen upp i mobilen när programvaran tolkat den.

Enlishrussia har scannat sidor ur en seriebok som handlar om hur det går till ombord på ryska ubåtar. Kaptenen verkar inte vara en barsk typ. Var det kanske därför U137 gick på grund?

Etiketter: , , ,

3 Comments:

At fredag, 01 maj, 2009, Anonymous Anonym said...

Kaptenen är en barsk typ, men på just denna bilden har han somnat av vodkan. De andra bilderna visar hur vresiga befäl jävlas med den som kommer i vägen.
/Magnus

 
At tisdag, 05 maj, 2009, Blogger Måns said...

Apropå ämnet, var det inte just så som U137 gick på grund i Stockholms skärgård? En grov fyllekörning med onykter besättning?

 
At tisdag, 05 maj, 2009, Blogger neofob said...

Det beror på vad man räknar till Stockholms skärgård. U 137 gick på grund utanför Karlskrona. ;-)

 

Skicka en kommentar

<< Home