eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2009-06-18

Simsalabim midsommar

Frälsningsarméns orkester from Måns Almered on Vimeo.

Det känns lite konstigt med en systemkamera som går att filma med. Resultet är inte perfekt kanske, men hyggligt. Och bättre att kunna göra det än att inte kunna det alls. De här två videosnuttarna är filmade med Nikon D90. Dels frälsningsarméns orkester som spelar lite sommarvisor och sedan från en gårdsfest i masthugget, den klarar inte alls av mörkerfilmning så bra som man hade kunnat hoppas på.

Gårdsfest i masthugget Göteborg from Måns Almered on Vimeo.

Jag skulle egentligen ha gått på Amon Düül II idag men bandet och arrangören kom visst på kant och det hela blev inställt. Lite snopet kan man säga. Apropå att filma med systemkamera så har Vincent Laforet skrivit lite om det i sin blogg, det finns också personer som gjort inofficiella firmwarehack för Canon för att kunna filma med dem.

Jag ramlade över en länk med en samling bildexempel från ett antal olika grafiska användarinterface. Det här är inte bara nostalgi utan det är intressant att se att såpass mycket fortfarande lever kvar i både Linux, OSX och Windows. Framför allt så ser BeOS eller det alternativ som fortfarande utvecklas; Haiku ett i mitt tycke ganska snyggt gränssnitt.

Jag tänker lite på grafiska musikgränssnitt och på Kymatica som har konstruerat två (eller tre är det nog om man räknar med det lite äldre fraktal-musik-systemet) men AlgoScore och KyCE heter de iaf. Lyssnade just på en CD FYCD 1032 - Liljedahl & Karlsson "Even while the earth sleeps we travel beneath frozen rivers" och undrar om programvaran kanske används där. Första spåret är ett drone-aktigt spår som jag gillar. Sedan är det mer åt digital-glitch-oljuds-hållet till, rätt långt från pop men ändå inte riktigt åt noise-hålet till. Ska lyssna ett par varv till på skivan.

Etiketter: , ,

1 Comments:

At fredag, 19 juni, 2009, Anonymous HDR-fotografen said...

Filma med 40D kunde bara han som knäckte systemet göra i 30 sek. Han lyckades aldrig så bra så att versionen blev publik.

 

Skicka en kommentar

<< Home