eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2009-05-21

Remixen och köksmixern

För ett par år sedan så nämnde jag i bloggen om Sven König och hans projekt "sCrAmBlEd?HaCkZ!". Det hela går ut på att analysera ljuddata och sedan liksom "återanvända" det hela för att få efterhärmande effekt. För att vara gjort av en person är det hela väldigt välgjort. (Se video).

En twist på det där med remix är Kutiman som gör remixer på youtubevideos. Av sammanblandade videos blir det riktigt funk-sväng.


Gustav Almestad har på sin blogg Nerd-Life publicerat vad han kallar för en remix på Pär Ströms bok "Mansförtryck och Kvinnovälde". Han anser att boken är till stora delar kvalificerat dravel och beslöt sig därefter att skriva om boken och ge ut den igen, fast i PDF-format. Vissa stycken är nya, andra omskrivna och överkryssade. Ibland är det bara anteckningar i kanten med kommentarer. Ett exemplar av boken skickades också till Per Ström som valde att bemöta det hela med tystnad.

Eller så tar man en osedvanligt tjatig annons för en grönsaks-hackare kallad Slap Chop och använder den för att slänga ihop en ösig elektrolåt. Snygg remix!


Om man ändå rör sig i reionerna av köket och mixer så är ju varianten av human beatbox fast i köket lite smårolig (rätt många har nog sett just den förut)

Etiketter: ,

2 Comments:

At tisdag, 26 maj, 2009, Anonymous Anonym said...

Aloha!

Otroligt bra mixar, både funken med alla klipp och chop-electro-prylen. Extra plus för Theremin i funken samt gamla breakare i chop-prylen.

Vad gäller beatboxen är det Beardyman. Väl värd att kolla på, finns flera filmer på Youtube.

Remixen av Per Ström är oxo bra. Ström har ingen humor.

 
At söndag, 20 september, 2009, Blogger filspara said...

Det där var kul! Jag vet att jag asgarvade till någonting liknande i filmserien Polisskolan. Väl värt att se de filmerna!

 

Skicka en kommentar

<< Home