eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2011-05-22

Vikcykel och utomhusdunkadunkaFör ett tag sedan så blev jag ägare till en vikcykel av det ryska märket Stels (egentlig hemsida är nog här). Det är dessvärre något som inte är riktigt som det ska med utväxligen på cykeln. Cykeln har konstant skåneväxel (vet inte om man säger så numera, men extremt trög utväxling som bara fungerar på platt mark; skåne) även på lättaste växeln. Jag är inte helt säker men jag tror att möjligen är den ett ihopplock av olika cyklar och kransen är fel. Måste bytas om det ska funka i det ganska backiga Göteborg. Den är lite speciell, rätt stora hjul, och snudd på MTB-däck, så funkar även i dåligt väglag. En sak är lite dum, det är både insex, stjärnmejsel och plattmejsel som krävs för att fälla den helt. Ska ändras på!
Hur som helst. Det fina med vikcykel är att man fäller den och tar med som vilket bagage som helst, antingen som handbagage på flyget, som resväska på tåget eller i bakluckan på bilen. Vet att David Byrne (Talking Heads) är ett stort fan av vikcyklar och alltid har med en på sina turnéer. Häromdagen så hämtade Sebbe sin vikcykel köpt på Ecoride. Ecoride säljer annars mest elcyklar, mer om det en annan gång. Dahon är märket på den vikcykeln, snygg och lätt och ett, i mitt tycke, väldigt prisvärt alternativ till vikcyklarnas deluxevariant Bromton. Värt att nämna i sammanhanget är även Strida men jag personligen tycker Strida är lite FÖR små och lite för lite cykel (även om de är extremt kompakta). Det är en mystisk upplevelse att cykla på Strida, lite baklängeskänsla. En smaksak givetvis.
Tog mig vidare uppåt mot Linné där Enfants körde lite dunka dunka utomhus. Riktigt bra var det, och extrabonus till DJ som vågar blanda Nitzer Ebb med electro, house och techno. Sjukt bra och roligt! I huset brevid var det nånslags popklubb, DJ:n på övervånigen spelade Ricky Martin och Spicegirls, folk bollade balonger och var glada. Kitchigt, jomenvisst :-)
Nästa lördag är det Loppis i Gårda jag tror det blir bra och samtidigt ett tillfälle att träffa folk och prata om Gårda och stadsplanering. Kom vettja! Och, vi får väl se lite om jag säljer några synthar den här gången, kanske något annat.

Etiketter: , ,