eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2011-04-26

Generera lite små ljud


Earslap är ett projekt av Batuhan Bozkurt och resultatet är en Cellular automat (på svenska?) Resultatet är en liten men superfin flashbaserad ljudapparat med namnet Otomata. Testa Otomata här. Själva sequencgenererandet är inte helt olikt hur man gör med några av sekvensmönstrena i Tenori-On men själva ljudgenereringen är annorlunda. Instant ambient, väldigt behagfullt. Påminner lite svagt om en programvara till Gameboy med namet "sync".
För ett tag sedan läste jag en artikel i någon av de större dagstidningarna som handlade om anställningsinterjuer (fritt ur minnet svd eller dn men jag bokmärkte inte och återhittar inte artikeln). I i artikeln så rekommenderades på fullaste allvar att man skulle sätta i sig betablockerare inför en anställningsintervju. Ser att även e24.se och även svd har en liknande artikel men i svd-fallet handlar det om "proffs"-musiker som har scenskräck (bara jag som tycker att det inte är speciellt proffesionellt att ha extrem scenskräck om man nu är yrkesmusiker?). Undrar när vi ser den första rekommendationen att dra i sig en lina inför tentan eller uppkörningen i tidningen?
Relativt snart kommer det att ske förändringar i tjänsten med spotify free som tidigare varit helt gratis men reklamfinansierad, nya regler gör att det inte blir riktigt så attraktivt att köra helt gratis (fritt ur minnet 10 timmar i månaden och max varje låt spelad 10 gånger eller något liknande). Det är precis då man upptäcker att på Youtube finns stora delar av Mike Ink utgivet och faktiskt bra mycket mer än vad spotify har.