eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2008-03-24

Berlin Blurt, Hopes and Barley
Om man råkar bryta ett par revben då får man åka iväg och ta röntgenbilder. Och röntgenbilderna sedan de blir en fin prydnad för hemmet med rätt belysning bakom. Vi var på påsklunch och målade ägg. Det var nog ganska många år sedan jag målade påskägg senast. Att ha taxametern klart synlig även i backspegeln är något jag tycker svenska taxibilar gärna får ha också.
I morse var vi bjudna på brunch hos Elvira. Fint att ha ett ljusbord som frukostbord, ser magiskt ut med ett lysande frukostbord.
Passade på att besöka en loppmarknad. Förutom ganska vanlig bråte så såldes en hel del riktigt fina saker också, jag köpte en mössa i ett stånd, behövs fortfarande, det är ju småkallt ute. Roligast var att alla mössor var handstickade och att inte en enda mössa var den andra lik, svårt att välja.
Impulsköpte en ny pocketkamera på Saturn. En Nikon S520. Den var billig och har betydligt högre ISO-känslighet men är i övrigt inte speciellt märkvärdig. Enda lustiga är att den verkar ha någonslags ansikts-igenkännings-algoritm som letar rätt på ansikten och ställer fokus efter var ansiktet är. Antagligen bra, men ser lite absurt ut när den sätter ett kyss på displayen på ansikten.
Vi var och såg BLURT spela. Det är deras avskedsturné så det kommer inte att finnas så många tillfällen till att se dem. Blurt är tämligen egensinnig musik, väldigt drivande musik som rör sig någonstans i gränslandet mellan jazz, punk, 80-talets tidiga experimentella brittiska scen. Mycket bra konsert! Svårplacerad men funkig musik. De fina stövlarna med gräs växande i sig stod precis utanför konsertlokalen.
Geradeaus betyder "rakt fram" men inte fanken är det rakt fram att cykla i den där snurren?!?

Just ja. Ett kvarter härifrån så ligger mickrobryggeriet Hops & Barley. Ölen bryggs och säljs i samma lokal och bryggarkittlarna står i mitt i lokalen. Jodå, intygar att ölen är god!

Etiketter: , ,

6 Comments:

At måndag, 24 mars, 2008, Blogger månica said...

skorna stod där 2005, när jag häckade i berlin, hur länge kan de stått där in alles?

 
At tisdag, 25 mars, 2008, Blogger Måns said...

Det såg ut att vara läderskor och det såg ut att vara nyplanterat. Men det kan ju vara en trend i Berlin att odla i skor? .-)

 
At tisdag, 25 mars, 2008, Anonymous Anonym said...

kyss i ansiktet, fantastisk kamera!

 
At fredag, 28 mars, 2008, Blogger månica said...

eller nyplanterat för våren?
at same spot.

 
At måndag, 31 mars, 2008, Blogger Mårthen said...

Röntgenbilderna ser ju bra ut. Vad var det för fel?

 
At torsdag, 03 april, 2008, Blogger Måns said...

Jag tror inte det var något fel på röntgenbilderna, det var väl en spricka i revbenet, men det var inte värre än så.

 

Skicka en kommentar

<< Home