eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2008-03-20

Sverige -himmel och helvete
Här är bilderna på när Benny gör helikoptern! Det är flera veckor sedan de togs, men det är hög tid att blogga ikapp. De flesta bilderna är tagna av Uffe, men med Bennys kamera (svårt att styra helikoptern och fotografera samtidigt...)

Via ett telegram från Stupido (Kapten Stofil) har jag just fått veta att filmen Sverige -Himmel och helvete från 1968 ska visas igen med efterföljande samtal om filmen. Det hela är en fejk-dokumentär där sverige utmålas som världens hemskaste land, ett land där bara synden, självmorden, drogerna och ensamheten existerar. En film som upprörde få när den kom, men som idag är lite småcharmig i sin förvirring och beskrivning av sverige som sex och syndnästet befolkat av demprimerade människor på droger. (Bara inledningsekvensen är fantastisk, kvinnor klädda i gymnastikdräkter hoppar omkring på stora gummibollar på ett tämligen lamt sätt...)

En film som lyckas bättre lite i beskrivningen av Sverige är ju Du levande. Det är nog den roligaste film jag har sett på mycket länge. Passade på att se den på Svea medans biografen nu finns kvar (läggs ju ner i maj). Det är en korsning av ödslig svensk miljö och kolsvart humor blandat med det lite burläska. Fantastiskt bra film!!! Iväg och se om du inte sett den än.

Etiketter: ,