eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2008-02-10

Konsert och lite gatukonst
Besökte Koloni som just för kvällen huserade på Hagateatern. Idéal hade releasefest för en skiva av Viktor Sjöberg New Jazz ensamble med titeln "Do nothing 'Til you hear from me". Under samma kväll gjorde Variam ett kort framträdande, mycket bra, lite musikaliskt svårbeskrivbart på ett positivt sätt. Men om Joanna Newsom är en av associationerna jag får, musikaliskt sett är det inte så speciellt likt, men jag associerar deras röster lite med varandra.
Och i pausen spelades ett avsnitt av Vilse i pannkakan upp. Trots att jag måste ha varit sisådär sex år gammal när jag såg det första gången så minns jag historien om Vilse och Vilja och musiken till, intressant!

Hur var då skivan och framträdandet med VSNJ då? Otroligt bra! Viktor Sjöberg New Jazz Ensamble har mer gemensamt med det finska bandet Hei eller kanske rör sig musiken mer gränslandet mellan det isländska bandet Múm och ambientlegenden Brian Eno än i traditionell jazzmark. Det är bra! Och, skivan som ingick i inträdet kommer att gå varm i skivspelaren hemma.

Och bilderna. Det första är en såndär som jag inte riktigt minns varför jag tog, jag tror det kan vara en röksvamp, den andra är någonslags sublim gatukonst i form av ett klistermärke föreställande en soffa, den sista bilden är en bild från Majorna gjort av SHINE och det bara måste vara en hyllning till alkisarna som sitter på bänken ungefär strax innan vagnhallen majorna.

Etiketter: ,