eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2006-09-18

Val

Jonas Rydberg har hittat ett Bill Cosmic visitkort. Det torde vara ett av de få kvarvarande. Egentligen borde The Lost Tapes med Bill Cosmic ha kommit ut för en evighet sedan, men det kommer väl en DVD med allt viktigt vad tiden lider (VEM sitter på videoinspelningen från Ferro?!!!). Rusta sålde ett tag (kanske fortfarande?) en liten kamera som mest påminner om Lomo actionsampler och några av bilderna tagna med denna rusta-kamera finns att beskåda på Jonas blogg.

Häromdagen satt det en insekt på fönstret. Den påminner inte riktigt om något jag har sett tidigare, misstänker att det är en stekel av något slag, tog några bilder på den, någon som vet vad det är kanske?

Apropå konstiga kulturuttryck, ibland är det svårt att avgöra om det är blodigt allvar eller om det bara är en ploj. The Cleaning Unit gjord av Connex Ungdom är just en sådan sak. Några som istället för att måla graffitti på tåg springer runt och sanerar tåg i lönndom, någon gång i videon så skymtar också förvånade passagerare och nån ilsken connex-vakt som tror att de gör något helt annat än sanerar.

Kapten Signalteori har gjort ett inlägg i valdebatten. Vägra datareducering, rösta på analogdemokraterna! (Teckning gjord av Rotwang the Mad Inventor aka PolarnP, borde länka till hans webb, men adressen verkar trasig och den fungerar inte just nu).

När det gäller val 2006. Fanns det en enda parti som gick ut med några utrikespolitiska ståndpunkter förutom då frågan om bistånd? Och när det gällde utrikespolitik? Knappt ett jota där heller. Eller...(och det här gör nog MIG mest besviken) inte ett enda parti som verkligen pushade för kulturfrågorna. Visst var det väl lite synd att kulturpartiet bara var en iscensatt bluff? På earthday.net kan man göra ett test av ungefär hur man lever och så får man ett svar på ungefär hur många jordklot man förbrukar pga den livsstil man har. Min livsstil skulle tydligen leda till att det skulle behövas 1.7 jordklot om alla människor skulle leva precis som jag gör. Skrämmande tanke.

Och på frågan varför det inte bloggas så frekvent, blogger har varit trasigt (har du hört den förut?) och det har inte gått att posta några bilder, och med bara text blir bloggen lite för torr.