eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2006-08-02

Norbnergfestival 2006


Norbergfestivalen 2006 är över. Och jag är äntligen klar med alla bilder från festivalen. De finns att beskåda online på den här sidan. Besök gärna sidan, om du känner igen någon, skriv gärna en kommentar på bilden, mycket roligare att veta vem som är på bild.

Murcof var trevlig liveupplevelse, men bland de två bästa konserterna måste nämnas dels Ahead ahead ett band som gör någon form av spoken word-electronica, för det första väldigt roligt, för det andra väldigt bra musik till. En av "låtarna" eller vad man nu ska kalla det för handlar om en liten femårig flicka som har råkat komma bort på ett stort varuhus men varuhuset använder henne som reklam för att få folk att köpa saker. Elak kritik mot kommersialismen och sjukt roligt. En annan låt handlar om en kille som köper en skiva med titeln "Techno wedding classics", men skivan fastnar på repeat på första låten vilket råkar vara en vals och killen lyckas inte byta låt utan fastnar i en oändlig loop och dör. Lite morbid humor, men väldigt roligt. Deras första skiva är inte släppt än, men jag ska nog ställa mig på kö för att köpa den. Den allra största musikaliska upplevelsen från norbergfestivalen var nog ändå det finska bandet Hei som körde oändligt vacker ambient musik. Påminner lite svagt om tidiga Pink Floyd, men sprödare och vackrare musik. Så bra att man önskade att det aldrig skulle ta slut.

Norberg är ju en lite speciell festival, det känns nästan som om hälften av de som går in på festivalen är musiker. Det handlar inte så mycket om att supa skallen av sig utan det är snudd på ett konvent för musikintresserade människor. SAS, Svenska Analogsympatisörer körde en liten egen batteridriven scen under titeln SAS CAMP 303. Även där spelades det live, på campingen, folk hade tagit med sina apparater hemifrån. Det gick riktigt hett till, 10 ampere säkringarna räckte inte, fick bytas mot 15 ampere säkringar, sista natten så var det ett stort gäng (kanske 50 pers?) som dansade järnet runt den lilla scenen, säkringarna höll men tyvärr så gav en diskant och en bas upp så sistta timman fick vi koppla om och köra det hela i mono. Norbergfestivalarrangörerna skriver själva på sin sida:

"The camping area awakes. The unofficial “camp 303” stage, put up by faithful visitors of the festival and Swedish fans of Roland machinery (any number will do,) were the last to quit, dangerously close to four in the morning, which is the time Norberg festival has permission to play it out loud to. We like! A lot of people comes to the festival gates, and all of sudden, the area is fully inhabited by bleepers and freakers of all kinds, coming to get their fix of the good stuff."

Om jag ska till Norberg nästa år? En sån dum fråga! Klart jag ska! Sveriges bästa festival, utan konkurrens.

1 Comments:

At onsdag, 02 augusti, 2006, Blogger Måns said...

ajajajajaj! jag skrev tokfel på stavningen så Norberg blev "Norbnerg" istället, och då jag har pingat redan är det bara att bita ihop. Hm, nåja,

 

Skicka en kommentar

<< Home