eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2006-04-04

Underjorden


Maher Shalal Hash Baz spelade i Underjorden igår. (Underjorden är nya namnet på det som tidigare hette GAT, göteborgs arbetarteater vid SKF, Gamlestan).

Spelningen med Maher Shalal Hash Baz var ganska sanslös. För det första så är bandet helt otroligt otajta, toner kommer liksom ramlande i efterhand. Det gör faktiskt inget. Det är nog lite av poängen. Och några stora utspel på scen är det inte heller. Musiken är styltig, men på ett charmigt sätt. Men ändå riktigt bra!

Efter ett par låtar så går strömmen. Ljudtekniker Rune försöker hitta felet, bandet spelar vidare fast utan ström och med en publik som nästan håller andan för att inte störa. Strömmen kom tillbaka ganska snart, någon hade råkat koppla en kaffebryggare på samma fas som ljudanläggningen, när den slogs på så gick proppen. Felet fixat och konserten fortsatte. Håll ögonen på Christian Pallins bokningsbolag Koloni, fler spännande konserter är på gång.

Inser att jag faktiskt har haft en viss röd tråd i bloggen på sistonde och för att följa denna så måste jag givetvis länka till Subversive Crossstitch från vilken bilden ovan är hämtad. Subversiva korsstygn.