eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2006-03-20

Puh!


Klang och jubel! Mobiltelefonen hittad och blogger funkar igen! Mobilen hade råkat glida ner i en soffa och hamnat under kudden. Undrar varför jag inte kollade där. Men det är lätt att vara efterklok. Man kanske skulle sätta den i ett snöre runt halsen?

Ibland grips jag av lite datornostalgi, och så måste jag ta reda på lite mer om nån gammal dator. En dator jag bara sett i verkligheten en enda gång var en dator som hette Esselte 100, försökte leta lite på nätet men det fanns nästan inte ett dyft om den men med lite eftersökningar så visar det sig att det är en amerikansk dator, en TRS-80 som försetts med svenskt tangentbord. Jag minns bara namnet och att den var knallröd och silvrig, spännande färger, kanske är därför jag minns den. En bild finns här. Nu väntar jag bara på att någon ska berätta hela historien om de licenstillverkade Ungeska ABC80, som jag knappt sett nämnas heller.

Bilden på pojken som leker i snöhögen blev riktigt rolig, hade ganska lång slutartid, en fjärdedels sekund, han ser nästan ut att vara enbent.