eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2006-03-10

The Man from U.N.C.L.E

Det finns något oemotståndligt charmigt med agenter klädda i snygga kostymer, smala slipsar och som ska rädda världen från en ond organisation. Napoleon Solo och Illya Kuryakin är såna sköna hjältar (fast med dagens begrepp så är de snudd på antihjältar) och naturligtivs...nästan aldrig får någon av dem ta åt sig äran, då dyker den lätt despotiske chefen för deras (goda) organisation upp och glänser lite. Serien är lite som James Bond, men utan det snobbigga.

Det ska visst byggas en skyskrapa här i Gårda. Helt sansöst med ett hus med 30 våningar när alla omkringliggande bostäder är trevånings Landshövdingehus. Hur som helst, det är ju trevligt att det blir fler bostäder och att det inte bara är kontor runt ikring, kan ju vara något positivt också. Det kanske är nu man kan spekulera i en parkeringsplats? De kan omöjligen förse alla 750 lägenheter med parkeringsplats, det finns inget utrymme för det.

2 Comments:

At fredag, 10 mars, 2006, Blogger Måns said...

Glömde ju påpeka en sak i sammanhanget. Det finns inga andra bostadshus i Göteborg med 30 våningar så det blir verkligen något enormt!

 
At fredag, 10 mars, 2006, Anonymous Anonym said...

Och så ligger den i norra gårda...

Förresten har Länsstyrelsen föreslagit att antalet parkeringsplatser i centrala Göteborg ska vara det samma nu som i framtiden. Alltså INGET tillskott. Detta i syfte att inte höja (sänka) kväveoxidhalten i luften. Får väl som om det förslaget går igenom eller ej...det är ju inte länsstyrelsen som bestämmer.

 

Skicka en kommentar

<< Home