eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2009-01-02

Flipperspel mikrolån och lite soundcloudDet är roligt att spela flipper, ja och även space invaders i gammalgod arkadversion. OM man hade bott bara lite större så hade jag skaffat ett Tales of the arabian nights att ha hemma, en favorit bland flipperspel för mig.

Soundcloud player är precis vad det låter som, en spelare baserad på musik uppladdad till soundcloud (bikt: nej, jag har inte fått tummen ur och laddat upp min egen musik där...än). Den senaste versionen av Spotify ska förresten ha stöd för LastFM vilket ju inte är så dumt. Någon som provat än?

Häromdagen fick jag förklaringen till varför dansbandsdräkterna såg så fasansfulla ut. Skälet är skattetekniskt. För att kläderna skulle (fortfarande???) kunna dras av så som arbetsoverall i deklarationen så måste de vara i princip oanvändbara till annat än det jobbrelaterade. Det ligger något i det.

Kiva.org har en enkel som genial idé. Det hela bygger på att erbjuda mikro-lån till människor i fattiga länder för att de ska kunna starta egna verksamheter. Det här är, åtminstonde i mitt tycke, ett mycket bättre sätt att ge bidrag än att bara skänka pengar till livsmedel eller dagligt uppehälle (eller...iaf ett väldigt bra komplement). Några som använder sig av Kiva är Kakbank.se som har en liten egen modell för hur man finansierar projekten.

Etiketter: , ,

2 Comments:

At söndag, 04 januari, 2009, Anonymous JOV said...

Hahaha, har är filmen på dig när du spelar flipper? Den är ju helt klart bäst. Åhhhahaha.

Och det där med dansbandsdräkterna. Jag tycker det är helt fantastiskt. Rolig anledning, men hade nästan varit roligare om det inte fanns något mer än att de har väldigt märklig smak. Åh, de gamla dansbandsalbumen är helt fantastiska.

 
At måndag, 05 januari, 2009, Blogger neofob said...

Har du en användare på SoundCloud?

Spotify fungerar fint med den senaste versionen som scrobblar till last.fm. Jag har testat både i Windows och med Wine i Ubuntu. Jag är helnöjd.

 

Skicka en kommentar

<< Home