eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2008-10-19

NMA och Gratis office fast utan microsoft
New Model Army besökte Sticky Fingers och hela familjen var där. Jag hade massor av feber och stod knappt på benen, men konserten var riktigt bra och publiken sjöng med, det var en härlig upplevelse.

Och för att göra lite tvära kast i bloggen så är Open Office släppt i version 3.0! Open Office är ett gratis officepaket med program som motsvarar Microsofts Excel, Word, Powerponit men med den stora skillnaden att det är helt gratis och bara att ladda ner. Extra bonus är att man faktiskt kan öppna filer gjorde i microsoft office 2007. Jag har kört Open Office nu i snart tre år, det funkar, iaf till det jag använt det, precis lika bra! Gratis är gott. Det är egentligen märkligt att inte fler skolor, sjukhus eller kommuner kör open office med tanke på vad licenser för microsofts produkter kostar, det finns MÅNGA miljoner att spara, kanske är dags att ställa lite krav som skattebetalare?
Det känns märkligt, men det verkar fortfarande som ganska många människor har missat möjligheterna med open source. Jag kan ju tipsa om att det finns ett gratis alternativ till adobe photoshop också. The Gimp är ett bildbehandlingsprogram som också är fri programvara.

Etiketter: , ,

1 Comments:

At torsdag, 30 oktober, 2008, Blogger PanzerKott said...

Ah, din jäkel! :o)
Du var på NMA! Och jag var SÅ sugen men vi avstod. Vi såg dem förra gången och det var så knäckande bra så jag vågade liksom inte gå en gång till. Det kunde ju inte bli lika bra eller bättre en gång till. Eller? Missade jag/vi något...?

 

Skicka en kommentar

<< Home