eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2008-09-04

En kanin och ett propellertåg
När jag skulle parkera cykeln på låsbart ställe på jobbet satt det en kanin i vägen. Den vägrade flytta på sig. Det märkligaste av allt var att kaninen satt kvar när jag kom ut från jobbet också. Då schasade jag iväg den lite så att den iaf fick sitta i ett buskage. Tydligen har det varit avskjutning av kaniner vid marieholm/tingstadstunneln, inte utan att jag tänker att den kanske har flytt. Jag associerar till Den långa flykten Sitter den kvar i morrn får jag väl ta hem den. (Apropå avskjutningen av kaniner, de lät tydligen de döda kaninerna ligga kvar, så att måsar och kråkor kan kalasa på dem, ganska ofräscht om jag får säga vad jag tycker).

Råkade se en skymt på kanalen som heter kunskapskanalen och det hela handlade om stumfilm och i det här fallet svensk tecknad stumfilm från 1918 med titeln Kapten Grogg har blivit fet. Rolig! Förutom att jag gillar tecknarstilen så känns det inte alls mossigt. Ganska facinerande. Ett par fina rutor från filmen finns att se här. Nu är frågan. Kan man köpa en DVD med de samlade produktionerna av Kapten Grogg snart?

Jag lockas av STRANGE VEHICLES OF PRE-WAR GERMANY & THE THIRD REICH (1928-1945) Det är futuristiskt och väldigt spännande läsning. Vad sägs om ett propellerdrivet tåg, eller om Mercedes T80 som blev klar 1939 och siktade på att nå hastighetsrekordet för landfordon, med målhastighet 750 km/h. Nu nådde den "bara" 634 km/h och det inte förräns 1947 (det tog tills 1964 innan det rekordet var slaget. Som sagt. Det är snygg design. Jätteudda fordon. Och mycket spännande!