eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2006-06-10

Krypto

Djur som har varit utdöda och så kommer de tillbaka igen? Rena sagan? Ja, kanske det kanske.
Cryptomundo rapporterar att Okapin finns igen. Kryptozoologi kanske inte riktigt är vetenskap, men visst är det spännande att fortfarande tro på snömän, storsjöodjuret eller blodsugande monsterkaniner?
Har du hört talas om kryptobios tidigare? Det hade inte jag. Kryptobiotiskt är det stadium som sjöapor levereras i, nånslags torkade små ägg, man häller pulver i vatten och ut hoppar några småkryp som simmar runt, äter mat och växer. ). Sea monkeys heter "räkorna" eller vad de nu är för något på engelska. Under en kort tid så hade jag hand om en liten koloni sjöapor. Efter ett tag så dog dom allihop knall och fall.

Behöver du ha lite inspiration?
Det finns en otroligt inspirerande inspelning med Yngwie Malmsteen när han flyger till Tokyo (bläddra ner på sidan till "Yngwie Malmsteen Flips out on flight to Tokyo after stewardess spills water on him"). Ilska kan vara så förlösande ibland! Och, helt orelaterat till något annat än Japan, varför inte besöka
stockholm.co.jp en japansk restaurang som är en hylling till det svenska köket. (Kombinationen sörgåsbord och akvavit...jojo...)