eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2006-01-27

Ge mig lite värme


Det är snöslask och idag börjar filmfestivalen. Känns som så typiskt att det ska vara uselt grått väder, det verkar vara mer regel än undantag när det är filmfestivaldags. Vid den här tiden förra året var jag på Malta, var tvungen att plocka fram en bild från en maltesisk fornlämning och bara längta bort lite.


Sugen på information om P2P och fildelningsnätverk?

I så fall är Zeropaid rätt sida att sätta ett bokmärke på. Den sidan har länkar och kommentarer om i stort sett vartenda fildelningsnätverk som finns och när domänkidnappare har stulit Soulseeks domän så finns den rätta adressen till Soulseek via Zeropaid. Det jag saknar mest är kanske Audiogalaxy som gick hädan för ett bra tag sedan. Det var väldigt roligt att kuna bilda grupper eller skicka ut enstaka låtar till gruppen och så funkade det hela också väldigt bra. Fick just en länk till Hamachi som ska vara någon slags korsning mellan ett P2P nätverk och ett privat LAN, inte testat än dock.

Några mindre skivbolag bland annat skivbolaget Kompakt tar avstånd från större skivbolags jakt på nätpirater. Lyssna gärna på några av Kompakts mp3 släpp här helt lagligt.