eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2011-11-13

Fotoförbud


I jakten på den perfekta bilden, den ultimata skärpan eller den rätta sekunden är det ganska skönt att inte vara så noga med varesig skärpa, slutartid eller exponeringstider. Bilderna här togs med kameran i helt manuellt läge. Lite måleriskt, eller hur?

För några dagar sedan så läste jag en debatt i ett forum och temat var "Fotoförbud". Det där med fotoförbud finns inte, förutom när det gäller skyddsobjekt, exempelvis Göteborgs hamn eller militära anläggningar. I övrigt får man fota överallt och precis vad som helst. På t. ex. konserter kan arrangörer säga att det är fotoförbud, men det är inte en juridisk term. Dock kan de förståss be dig gå, eller vägra släppa in dej. Lite osäker på hur juridiken ser ut för om de har rätt att beslagta kameran, de har iaf inte rätt att ta minneskort eller att radera bilder.

Grundkursen i "fotoförbud" är att nån kan säga "fy dig" och vara hur arg som helst. Men det är bara att fota på. Lägg det på minnet tills nästa gång nån gnällig människa säger att man inte får fotografera.

1 Comments:

At måndag, 14 november, 2011, Blogger ji said...

snygga bilder måns!

 

Skicka en kommentar

<< Home