eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2011-10-05

Teleportering


Teleportera. Det är inte att skicka saker genom tid och rum. Att teleportera är att flytta ett telefonnummer från en telefonioperatör till en annan. Det är MYCKET svårare att portera ett telefonnummer än att teleportera en foton. Faktum är att det är tio år sedan man lyckades med teleportering. Av en foton då, en liten partikel. Det är däremot lika godtyckligt idag som då att flytta telefonnummer. Då min systers mobil är trasig så tänkte jag att jag ringer på hemnummret. Det gick inte. Slog då en signal till operatören som i sin tur hänvisade till telia.

Ringer telia. Nejdå, numret sades ju upp dagarna innnan det skulle porteras, så då kan man inte portera det.

-Men det är ju fortfarande samma enkla sexsiffriga nummer kvar, det är inte taget av någon annan?

-Nej man kan inte flytta nummer som är uppsagda, då ägs de av operatören så det går inte.

-Men om jag öppnar abonnemanget igen i en timma, och sedan teleporterar nummret till den nya operatören, det borde väl funka. Man kan lägga ner det det sedan?

-Det här är flera månader sedan, det går inte nu.

-Men nummret är ju fortfarande ledigt?

-Det går att ställa på det igen, och sedan portera det, men då tar man tre månaders avgift för det, 650 kronor, det gör alla operatörer.

-Men det är faktiskt min systers födelsedag idag. Hennes mobil har dött och hon behöver det där nummret mer just nu än någonssin. Hon kan inte ens ringa och felanmäla!

-Nej, det går inte, det har gått för lång tid.

-Okej. Jag ger upp. Det får vara utan det fina sexsiffriga nummret.

Ringer tillbaka till operatör ett. Inget svar. Men man kan meddela vilket nummer man vill bli uppringd på. Jag talar in mobilnummret. Det tar en stund. När det ringer är jag på tåget.

-Jo, jag skulle vilka knyta ett nummer till ett telefonabonnemang. Går det att få ett bra sexsiffrigt nummer?

-Va?

-Jo, jag undrar, kan man få ett enkelt sexsiffrigt nummer till abonnemanget? (Här börjar det prassla av dålig mottagning i mobilen).

-Ett sexnummer till telefonen? Vad menar du? Det hörs lite dåligt här, hallå? [KLICK] avbrutet samtal.
Ungefär här gav jag upp. Det bara gick inte.


Så. Kära syster. Om jag nu inte lyckas ringa och grattulera så har jag åtminstonde försökt. Grattis på födelsedagen! Bilderna är från Oslo.