eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2010-01-29

Ledin Lundsten och en dronelab

Strax innan spelningen på Gnutiken så lyckades jag tappa bort minneskoret till kameran. Det i sin tur gjorde att det bara blev ca 15 sekunder video på det minne som är inbyggt i kameran. Spelade in en ny videosnutt med lite Dronelab (plus lite delay/reverb) och den syns här.
Rågkade debattera musik med en bekant, plötsligt spårade det hela in på Tomas Ledin. Fick då höra ett par rykten om Tomas Ledin (kan vara bara rykte, kan vara sanning, svårt att säga, den som vet mer får väl dementera eller bekräfta):
Enligt ryktet kontaktade Tomas Ledin STIM för att få sin musik kategoriserad som klassisk musik, detta i akt och mening att få högre minutpris för radiospelningar etc. Eller att han en gång i studion undslapp sej ett spontant 'yeah' i början av en låt, kom på att det lät 'fräckt' men inte helt perfekt och sedan spenderade en hel dag på att få till det? YEAH! Eller att han var EXTREMT NÄRA att sparka hela sitt crew en sommarturné. Anledning? Jo, när han kom inrullande i parken för soundcheck så spelade crewet Sommaren är kort, men hade gjort om texten till Sommaren med Kurt.

Fick två länkar som handlar om Ralph Lundsten. Dels Ralph och hans Ljudkrummelurer som verkar vara inspelat någon gång på 70-talet (barnprogrammen förr var ibland helt enastående!) plus ett mer nutida Ralph Lundsten andromeda galaxy. Missa inte heller artikeln i idg Kärleksmaskinen -synten man spelar med hela kroppen. Minns att när jag lite och fick höra Ralph Lundstens "natursymfoni" plus låten "Happy Harold" så tyckte jag att det var helt fantastisk musik.

Etiketter: ,