eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2010-01-21

Haiti och OpenStreetMap


Lunkens blogg har precis skrivit två blogginlägg som handlar om hur man kan hjälpa till i katastrofens Haiti och uppdatera kartor över Haiti på Open Street Map. Kartdata hämtas från Yahoos satelitbilder och gamla CIA-kartor. Det här kan vara ett riktigt bra sätt att hjälpa till då det pga all förstörelse kan vara svårt att hitta och tillförlitliga kartdata saknas (men räddningsarbetare kan använda sig av gps). Brainoff har mer beskrivningar av hur det går till. Själv skänkte jag lite pengar till raiohjälpen, men läkare utan gränser eller röda korset är nog ett lika bra val.
Svenska Dagbladet skriver att även google lanserar en gatubilds-tjänst så nu får Eniro.se och hitta.se ytterligare en konkurrent. Noterar idag att Eniro kan stoltsera med (eller skämmas för?) att ha fått den första rumpbilden (gissar att den där länken kommer att vara borta om sisådär några dagar...det brukar vara så).
Gjorde ett kort besök i Stockholm i helgen, spelade in 7 nya spår med projekt GERME, ska lägga upp provlyssning på soundcloud bara jag har klippt och redigerar lite i det hela. I morgon kväll blir det en kort improviserad spelning på invigningen av Gnutiken, så kom gärna till Övre Husargatan 27, man får medtaga alkohol om man vill, prel så kör jag kl. 21.
Just det. Apropå bilden. Det är en grönlaser. Och man ska akta ögonen väldigt noga när man använder den för det lyser precis lika starkt som det ser ut och lite till pga IR-strålnignen från den (som ögat inte ser!).

Etiketter: ,