eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2008-06-18

Välkommen till Sovjet!Beslutet om ändringarna i FRA-lagen (ändringar i lagen om försvarsunderrättelseverksamhet) togs för en stund sedan med röstsiffrorna 143 för och 138 emot.

Katastrof. Avgrund.

Det här är förmodligen det viktigaste politiska beslutet i Sverige på ungefär 20 år. Jag häpnar.
Jaha. Ni är välkommna till det nya östtyskland, eller ska vi säga SOVJET kanske, namet är SVERIGE, året är 2008, ni är övervakade och führern heter Fredrik Reinfeldt.
Verkligheten överträffar dikten, och en borgerlig regering står för införandet.
Lotta Holmström har lite bilder från protesterna idag.

Eller varför inte läsa Orwells bok 1984 och lyssna på 1984 med Eurytmics

En bra kommentar är också den här:


Det här är sorgligt. Och skamligt. Och ganska troligt är att just idag sköt högerregeringen sig själva i foten med flit och omöjliggjorde ett omval. Häpnadsväckande.

Etiketter: , , ,

1 Comments:

At torsdag, 19 juni, 2008, Anonymous Anonym said...

http://avskaffabernadottes.blogspot.com/

Utrikesnämnden= få info och förstås möjlighet att påverka (inte juridiskt och verkligen inte demokratiskt förenligt med fra-lagen). Den vill ju faktiskt skydda (tex integritetskränkning som privat avlyssning via internet/telemodem etc). Post-och telelagen (rätt viktig).
Allmänna skyddas (gäller ju också monarkin tex om då kungen skulle ha avlyssnat någon)
Tryck även väck detta hus så blir Sverige mkt bättre (vi lever ju faktiskt i ett av världens bästa länder och det kan bli ännu bättre)
Tex 50 milj i en pott i riksdagen å tävla om resultatbaserad lön för å få hit företag mm (effektiva och valida/säkra lagar) (plus min lön förstås)
Och fö= ir skydd för detektera barnporr till skadliga program så produktivitet kan öka mm och detektering i telefonsystem för övervakningsenheter (automatiska system). Sökorden måste ju omfatta detta också
Kontroll- och benchmarking (mervärden och kunskapsöverföring i juridiska Sverige= sätta dit skitstövlarna och utveckla landet)
HD= outsorucingmål och obsolet lag så monarkin kan avskaffas (outsourca hela skiten till svalbard där dom kan bli statslösa med gps och aldrig få lämna - en dödsstöt)
Norge kan då ta dit dom (obsolet lag= kung över Norge, och då verkställa statsmaktens vilja i form av juridik)

 

Skicka en kommentar

<< Home