eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2008-05-19

Burgårdsparken och grabbar i kycklingdräkt


Besökte Burgårdsparken. Den ser ganska trist ut, bara grävmaskiner och gräsmattan är liksom försvunnen. Synd, det är närsta parken, (ja om man undantar Liseberg då...). Besökte Koloni och såg dels de ambienta finnarna i bandet Hei (de spelade en gång till i en annan konstallation, mycket bra det med). Och bilden därefter det är bandet med namnet Grabba Grabba Tape. Om man tar två killar klädda i kycklingdräkter och som låter som en punk-rockigare variant av Daft Punk, ja då är det Grabba Grabba Tape man hör, jag lovar. Sedan råkar det bli lite bildhopp, förra helgen var det lite elektropicknick, då tog Janne med sina silverboxar ut i slottskogen och knarrade loss. Två stycken TB303 och en TR606 (roligast med det var väl killen som satt brevid som sa "åh, dom finns på RIKTIGT asså?" plus "men har de randomknapp då, som i rebirth?" Hihihihi!
Han borde väl ha fått prova på att ratta lite kanske :-)

Under helgen besökte jag Malmö, köpte tre krocketklotstora godisar och smäckte i mig, hälsade på MC och tog en stilla öl med Leif (som pga mörker-digitalbrus fick bli svartvit jay!)

Och nu till det roliga. Det blir lite workshop i Pure Data ganska snart. Det ska bli spännande att komma igång. Jag har ändå programmerat tidigare, men att programmera för att göra ljud, och i ett lite ovant program/interface ska bli en utmaning. Programmet är gratis och funkar både i windows, linux och OSX.

Apropå programmering som ligger på gränsen till konst så måste nog programspråket PIET omnämnas. Piet är en hyllning till Piet Mondrian, och ja, det är ganska likt hans mest kända målningar. Kreativt och konstigt. Klart lockande!

Etiketter: , , , ,