eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2008-05-25

Arga lappar och arkiverade affischer
Det glädjer mig att se att det inte längre bara är muséum och institutioner som samlar på kulturyttringar. Den första bilden i den här bloggen kommer från proggensaffischer.se som kort och gott är ett privat initiativ för att bevara dessa innan de försvinner från eftervärlden. Oavsett vad man tycker om progg så är det intressant att se. Man kan hoppas att fler lämnar in material till dem, fråga din progg-faster om hon har affischerna kvar! (Men varför är bilderna i så erbarmligt låg upplösning? Det går knappt att läsa på flera av affischerna, det är lite synd när man nu ändå gör sig omaket att samla in dem).

En annan variant på insamlande av spännande kulturyttringar är ARGA LAPPEN som fotograferar lappar folk har satt upp på olika ställen med olika budskap. Det är periodvis dråpligt, men samtidigt på nått sätt så ärke-svenskt att man nästan blir lite rörd, istället för att skälla på nån så tar man ut frustrationen genom att sätta upp en upprörd lapp. Eller, den från badhuset var ju ganska unik "Tack för att du inte har analsex i vår bastu"...

Sedan så insåg jag att jag förväxlat datum. Det var i torsdags som Little Dragon och Echodeck spelade. Men Echodeck och en ENORM mängd andra bra band kan man se på Clandestionofestivalen som äger rum 13-14 juni 2008. Rekommenderas!

Visst är skorna snygga? Det är en bekants arbetsskor med stålhätta och allt. Sälj designen dyrt! Pärlplattan har någon satt upp ganska nära Röda Sten och puss-rutan återfinns i början på Stigbergsbacken.

1 Comments:

At lördag, 31 maj, 2008, Anonymous Lasse said...

Tjena Måns

Tack för din uppmärksamhet av vår site.
Upplösning på bilder är ett problem då många har en skärm inställd på låg upplösning eller liten skärm.
Vi övervägde detta och utgick från att många har en relativt liten skärm (de som bara har dator för mejl och lite surfande eller laptop).
Större bilder (affischer) hade inneburit scrollande på skärmen vilket jag tycker är ganska jobbigt och varit lite tyngre att ladda ner.
Vissa texter har vi förstorat på länkar men medger att fler skulle behöva förtydligas - kanske blir ett framtida projekt.
Vi gör detta på fritiden och den är ju inte alltid fri som du vet.

Sen kommer affischerna visas IRL förhoppningsvis inom en ganska snar framtid och då......

MVH Lasse/ proggensaffischer.se

 

Skicka en kommentar

<< Home