eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2007-11-04

Dimbilder från Arendal

Tog med mig systemkameran i förra veckan och tog lite bilder på måfå ut genom bussfönstret, gillar de stora cisternerna och det lite blågrå morgonljuset (den översta bilden är faktiskt tagen på hemvägen och inte på morgonen). Bilderna är tagna från Eriksberg, längs hisingens älvkant, och de sista är tagna i Arendal. Den EXTRA dimmiga bilden föreställer Ryaverket, man kan ana vad det är som ryker...

Internet förändrar vårt beende, men vissa saker försvinner tydligen inte så lätt. Den som trodde att Skogsporren försvann när internet kom har fel. Ett bildbevis finns här på Flickr.com Och googlar man på uttrycket för att ta reda på mer så kan man hitta länkar till Folkhälsoinstitutets undersökning om sexuallivet i Serige.

Jag måste slå ett slag för Guy Marsden Electronic Artwork. "Digital Numeric Relevator" series . Och bäst förklaring är nog det han skriver själv:

"The term "Relevator" is a made up word that I define as "a machine capable of creating and displaying irrelevant information". "These pieces are designed to generate and display irrelevant numeric information in an effort to satirize our implicit trust of electronically represented numeric information."

Underbart vackra och, i princip meningslösa maskiner. Konstigt och helt rätt!

Etiketter: , ,