eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2007-09-04

Köp ett äkta flygande tefat
Apropå den föregående postningen om de supersnygga FUTURO-husen så kan man faktiskt komplettera med ett flygande tefat, ett äkta ufo.

Aftonbladet (som för övrigt av någon lustigkurre numera även kan nås via sidan aftonhoran.se) använder sig ibland av väldigt lustiga källor till saker. En av dem, E24.se har verkligen enorma mängder okontrollerad goja i det de publicerar, jag ska ge ett exempel.

E24 rapporterar om att nu finns det flygande tefat för hemmabruk. Det här är en sanning med MYCKET modifikaiton. På moller.com kan man läsa om själva produkterna. "Nyheten" (ja den presenteras faktiskt som en sådan) är från 1989 och det handlar om en prototyp "M200X" tillverkad av Moller som aldrig har sålts och som aldrig kommer att säljas, men visst, det är ju faktiskt ett flygande tefat som går på bensin och drivs av fläktar. Den röda "Skycar" som finns med på bild är en nyare prototyp kallad "M400". Det finns ganska mycket att säga om Moller, och jag gillade The Registers sammanfattning (titel: the flying saucer idiocity). Det hela handlar mest om drömmar, inte om verklighet och om seriösa produkter och ett seriöst företag.

Njut istället av sammanställningen på Gizmowatch: top ten flying cars.

Konstaterar för övrigt att jag missade pingisklubben på galleri 54. Attans!

Etiketter: , ,