eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2007-08-19

Kulturkalas 2007
Kulturkalas kanske inte är så dumt ändå. Färre öltält (vem saknar dem och vem vill egentligen ta en blaskig pilsner i en plastmugg för femtio kronor...) och kanske lite mindre artister, men i det stora hela väldigt trevligt ändå. Carmina Burana på götaplatsen var mäktigt. Och det var mysigt att kunna sitta på stadsteaterns balkong och se och höra det hela ändå. (Stackars folk som råkade stå rakt i regnskuren som kom mitt i det 76 minuter långa stycket!) Viva La Fete förvaltar synthpopen bra och plastgräset vid Lilla Bommen kan nästan få ligga där permanent. Dessutom, det var aldrig speciellt roligt att stå på en asfaltsplätt vid bananpiren, det här är betydligt trevligare.

Efter att Hellsongs framfört hårdrockslåtar i popversioner på trädgårn så gick vi vidare till en annan del av trädgårns utedel där Atalante förvaltar ett helt cirkustält och framförde Varieté Atalante, en variant på cirkus, periodvis fullständigt lysande. (Men aj vad vi frös. Det var kanske 12 grader varmt ute).

Och om bilderna är grusiga (det är de verkligen!) så beror det på att det bara var mobilen med...och att jag inte hittade inställningen "night lanscape" plus bildstabilisering förräns sista bilden. Den förbättrar lite. Men inte mycket. Det är inte en kamera. Det är en mobil med nödhjälps-fotomöjlighet.

Logotyper är intressanta. Den här länken går igenom olika terroristorganisationers logotyper. Lite obehagligt. Ändå lite facinerande.

Etiketter: , , ,