eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2007-07-26

En arg kanin


Om man kommer till Nefertiti och det första som möter en är en stor demonisk kanin som säger "Why are you wearing that stupid mansuit?" så kan man fundera på hur resten av kvällen ska bli. Det fanns möjlighet att bli tejpad också, tiptop! Och så var det fler rymdmänniskor med antenner och med strålpistoler som dansade och som spelade skivor. Kan väl inte annat säga än att det blev en riktigt lyckad kväll.

Idag startar den sista (?) Emmabodafestivalen rum. Motiveringen till varför det är den sista är att det inte finns indie längre utan att indie har blivit kommersiellt. Okej, det är nog dags att leta upp alla nostalgiska mp3:or. Dags att låta Ride, The Weddning party, Slowdive och My Bloody Valentine gå varma ett tag och åka dit? Eller...så...inser man att det så jävulskt svårt att välja eftersom Norbergfestivalen börjar idag också. Tänk om man kunde klona sig själv.

Apropå mp3:or så har de ofta fel id3-taggar, eller så har de rätt id3-tag men filerna är döpta till groteska saker och det tar lång tid att rätta till. Hittade först Tag and rename som hjälper till att döpa om, ett bra verktyg men kostar en slant. En som nästan är lika bra (eller bättre breoende på vem man frågar) är Picard av musicbrainz, den har möjlighet att ansluta till en liten databas och känna igen mp3:or med enbart längd som ingenkänningstecken.

Etiketter: , , , , ,

1 Comments:

At fredag, 27 juli, 2007, Blogger neofob said...

"I made a new friend today."

 

Skicka en kommentar

<< Home