eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2006-12-03

Filmsöndag
Igår var jag på indiepopspelning i en hemlig lokal. Det var en skön dejavu-upplevelse, lite som att bli tillbakakastad till 1991 för en kväll. Banden var bra och stämningen var på topp.

Såg just filmen Kyrkoherden (Även kallad "Den ståndaktige kyrkoherden"). En charmig, men rätt usel film. Jag har sett en film till som Torgny Wickman har gjort och det är Drömsex i 3D. Den är något så ovanligt som en svensk porrfilm gjord i anaglyfisk 3D (kräver rödgröna eller rödblå tv-piraterna-glasögon för att kunna uppleva 3D-effekten). Klubb super-8 hade en helkväll med bara 3D-filmer och då var just Drömsex i 3D en av de som visades. Hur den var? Tja, man får nog beskriva även denna med en gäspning ungefär. Sex-scenerna var ganska harmlösa/menlösa (sex är för övrigt förvånansvärt "icke-3D" kan meddelas) men det var en rätt rolig motorcykel-jakt i filmen. Det finaste var ändå att filmen var utgiven av "sällskapet för tredimensionell pornografi", det antyder lite att det fanns åtminstonde visioner om att producera fler filmer. Seriesam har iaf filmaffischer till två andra av Torgny Wickmans filmer.

Det är jul igen. Jag rekommenderar varmt ett besök på den här julkalendern. Själv har jag julpysslat i form av att jag tände dels min lavalampa och ett stearinljus, i övrigt är hemmet en pyntfri zon.

En entusiast har satt samman ett kit som gör att man kan bygga sig en aldeles egen Altair 8800 precis på samma sätt som det gjordes 1975 när den först fanns att köpa. Och nej, jag vill inte ha den i julklapp.

2 Comments:

At tisdag, 05 december, 2006, Blogger syrrans granne said...

WTF! Här sitter man och slösurfar helt oskyldigt och så ramlar man på det här. Världen är lika liten som vanligt.

Funkar de ryska instrumenten? (Obs! Ej balalajkor.)

 
At onsdag, 06 december, 2006, Blogger Måns said...

De ryska instrumenten (Obs Ej Balalajkor) var helt nya i kartong och jag är nästan helt säker på att de fungerar. Rysk 70-tals kvalitet såklart!

 

Skicka en kommentar

<< Home