eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2006-10-16

Omvänd graffittiSåg just länken till lappamera.se, det är en blogg som likt gatukonst.se dokumenterar omvärlden. I fallet med lappamera.se så uppmanas man att fotografera de lappar man ser och skicka in för publicering. Undertexten lyder:

"Lappamera avslöjar vad som pågår i svenska hus och trappstugor. Var med och bidra med dina grannars lappar. Lappa mera!"

En blogg jag har tipsat om förut är Rostsverige. Här samlas bilder på nerlagda industrier, fotografier på dansbanor där sista dansen hölls på 70-talet och mycket annat, dokumentärt utan att drabbas av alltför mycket nostalgi.

Ett band som äntligen har fått en ny fan-hemsida är Adolphson & Falk (den förra hemsidan gjord av Magnus Ihse var av olika skäl inte uppdaterad på ett tag). Jag är antagligen en förtappad själ som inte känner igen en enda låt förutom "Mer Jul". (Deras officiella hemsida finns här.)

Sydsvenskan rapporterar om nånslags omvänd graffiti som kallas cleantagging. Istället för att måla med sprayfärg så använder man en redan väldigt nersmutsad yta och gör rent den med en borste och "skriver" genom att tvätta rent. Snyggt!