eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2006-05-16

No smoRking!

Ta en närmare titt på bilden. Den är tagen av Tomas Andersson under besök i japan förra veckan. Det står inte no smoking. Det står no SMORKING! Hihi!
Fick ett infall och slog på cleartype på min TFT-skärm hemma. (Tekniken är ju egentligen utvecklad för laptops men fungerar även på andra TFT/LCD skärmar). Vetefasen om det är så stor skillnad, lite skarpare kanske.

Gnuheter har återuppstått, fast i lite annan form. Gnuheter var tidigare en nyhetssida med inriktning på nyheter på framför allt open source. Nu är den tänkt att fungera som en bloggaggregator dvs samla sådant som andra skriver i sina bloggar på ungefär samma tema, en mycket bra idé! Gnuheter har ju under de år den har existerat påverkat många och kommit med mycket intressant läsning. Hoppas nu att de som bloggar om fri programvara kan skriva bra också.

Temperataur.nu är en sida som tar in statistik från en mängd svenska väderstationer. Och, som de skriver på sidan, det är inte från flygplatser (som ju ofta ligger utanför städerna) utan det är direkt från internetanslutna datorer inne i stan. Kollade statistiken för Gårda, det har varit 6 grader som kallast och 14 grader som varmast senaste dygnet. Ju fler som sätter upp väderstationer, desto noggrannare blir det. Undrar vad det kostar att ansluta en väderstation till sin server?

För övrigt hittade jag en obskyr sak idag. Ett pass. Det går ut 2012, och det var fullklottrat med nått som mest liknar karma sutra fast aningen porrigare och så nån form av kärleksförklaring. Borde väl kanske lägga det på posten till polisen. Vet inte exakt varför men jag drog lite fria associationer till riktigt obehagliga saker; hustrhmisshandel, våldsamma saker eller svår psykisk sjukdom. Förhoppningsvis är det bara min fantasi som skenar.