eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2006-04-25

Demonbilder

Pressade kameran mot rutan. Efter att bilden var tagen såg jag att vi fanns med på bild via en spegling i rutan på något sätt. Såg demonlikt ut. Göteborg by night! Ja, det var nästan så att jag förväntade mig att se kaninen från Alice i underlandet när jag gick ut på gatan igen.

Så jag tog en bild till, där står vi lite längre ifrån, man kan tro att det är frågan om dubbelexponering men det är det inte.
The Techblog skriver om Monome LED Music Interface. En slags lysdiodklädd step-sequencerpanel som spottar midi ur sig. Ser fin ut, finns en liten videosnutt som demar. Frågan är bara om den någonssin kommer i serieproduktion?

Apropå udda och bortglömda böcker. Den erotiska boken med titeln Ligga i Lund sålde i 60000 (!) exemplar när den kom. Den har dessutom blivit filmatiserad. En kvalificerad gissning är att filmen är nog i ungefär samma klass som Fäbojäntan eller kanske som "Rymdinvasion i Lappland" gjord av samma regissör. (Den senare finns dessutom återutgiven tack vare Klubb super 8). Ingen som kan låna ut ett exemplar av boken eller av filmen. Jag är obotligt nyfiken på denna bortglömda svenska kulturhistoria.

1 Comments:

At onsdag, 26 april, 2006, Anonymous Mulle said...

Boken finns på Lunds UB (tyvärr bara läsesalslån) och KB (som ju aldrig lämnar ut svenskspråkigt, men den kan läsas på plats även där). http://www.bibliotek.se/session/showrecord?titleId=4748721 http://websok.libris.kb.se/websearch/showrecord?searchId=10052&nr=3&tab=holdings

Den fanns nyligen på http://antikvariat.net/ för 85kr, dyker säkert upp ofta där, du kan lägga en 'beställning' så får du info om när något antikvariat får in den.

Kuriosa - den finns även i dansk översättning.

Obs att det finns en annan bok med nästan samma titel, av Karl Axel Arvidsson, men den du är ute efter står på antingen Anders Tosse (pseudonym) eller Rune Trolleryd.

Det finns massor av information om filmen (från 1981, regisserad av samme Rune Trolleryd) hos SFI: http://193.10.144.135/(gamm4k5501nc1045bkj115nv)/movie.aspx?id=8778&view=0

Ännu mer går att läsa i den här fina artikeln: http://www.lundagard.se/3.php?thispaper=42&art_section=4
"Filmen är en mycket fri tolkning av boken. Det enda som är gemensamt är att erotiken belyses mot en kvasiakademisk fond. Spex, karneval, studentsång och tentamen är några givna ingredienser."

Och ännu lite mer: http://www.filmtidning.se/filmer/ligga_i_lund_1981/

Vad jag vet finns den ganska vanligt förekommande på mer eller mindre sunkiga kopior, men jag tror inte det finns någon 'riktig' konsumentutgåva.

 

Skicka en kommentar

<< Home