eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2015-02-22

Gamla övergivna fabrikslokaler

Hur blev det med framtiden egentligen? Kolla in 7 Futuristic Predictions From 1968 That Came True. Ett framtidsprojekt är Tesla Motors batteriprojekt där tanken är att man ska ha ett lagom stort batteri i varje hem för att kunna få reglerström från, inte så dumt tänkt, men kanske ännu lite dyrbart.

Läs också bilister vid rödljus i Örgryte, en studie av hur många som kör mot gult respektive rött ljus i korsningen mellan Fabriksgatan i Gårda och Örgryte. Undersökningen visar varför det är så svårt att komma fram med cykel på den vägen.

Gjorde idag en avstickare till lite gamla industrilokaler jag besökte för ett par år sedan. Det som känns lite trist är att när det då, för ett par år sedan, faktiskt var en hel del fönster som fortfarnade var hela så var det idag inte en enda ruta som var hel. Kan tycka att det är lite trist. Samtidigt, med byggnader som står ouppvärmda så kan det faktiskt vara en fördel att vinden drar igenom då det inte blir fukt ståendes på samma sätt som om alla rutor varit hela. För två (eller om det var tre år sedan) så var det heller i princip ingen graffiti målat i området, allt är tillkommet efter det, skulle gissa att det mesta är målat senaste året. Håll till godo med lite bilder iaf: