eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2015-01-24

Historiska bågar och hus på hjul

Lars Anderssen visar i sin video om bågskytte att vi är lite fast i Hollywood-versioner av hur bågskytte gick till på tiden innan man övergick till krutvapen. Han hoppar upp i luften och lyckas avfyra tre pilar innan han landat. Och då ska man ändå tänka på att det här är ett försök att återskapa gamla kunskaper, det visar ändå vad som är möjligt.

Teenage Engeneering har precis släppt tre nya hårdvarusynthar som kostar en dryg femhundring styck. Jag fick testa ett beta-exemplar på trummaskinsvarianten i sommras på Norbergfestivalen. Jag framförde till utvecklaren att jag hade bara ett krav på en sak som måste införas och det är synk. Man måste kunna koppla ihop den med andra saker så att allt går i samma takt. Det verkar ha hörsammats. Det går iaf att koppla ihop de tre, en trummaskin, en bassynth, en melodisynth med varandra. Lite osäker på hur det fungerar att koppla ihop med externa saker, men omöjligt borde det inte vara. Syntharna, som är lite större än ett kreditkort går nu att köpa via deras websida. Fint att alla går på 2 stycken R6 batterier och att de kallas för pocket operator :-) Om det inte vore för att jag redan har ett roligt jobb så verkar Winter Over Experiments Operator vara spännande. Arbetet handlar om att bo på sydpolen och handha en av världens största neutrino-detektorer. Krävs goda kunskaper i Linux och Bash, Python, Perl script. Samt gärna vara allmänt händig (det är en bit att ta sig om nått går sönder) och ha erfarenhet av polartrakter. Bara att söka.

Snart öppnar ett kultur-cykel-café på hisingen i Kville. Inte missa! Tror det kan bli superfint.

Sist men inte minst. En blogg som handlar om ett hus på hjul. Det blir inte stort, men man slipper byggnadslov eftersom det bara är att flytta huset om det skulle behövas.