eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2012-02-02

Chris Landreth och en nästan rostfri Honda Civic


Det var en gång en bil, en Honda Civic Den här bilen. Den var skrotig och skulle nog nästan inte gå igenom besiktningen. Så ägaren gjorde sig av med den (se kommentarer på sidan). Den skänktes bort i samband med byte till ny bil. Nu till det intressanta. Bilen har plötsligt blivit helt rostfri och i bra skick på blocket. Jo, det är faktiskt samma bil och samma regstreringsnummer. Visst är det fantastiskt? Jag undrar om den är reparerad eller om det är fejk och plastic padding?

Varit på första filmen på filmfestivalen i Göteborg. Best of Chris Landreth, en av pionjärerna inom dataanimerad film. Riktigt fin film (se delen "Bingo the clown" inbäddat youtubeklipp, en riktigt läskig mardrömsaktig sak). Chris var där själv och berättade lite efter filmen. Jag tog en bild och till höger skymtar han. Intressant är att han var från början ingengör och jobbade med visualiseringar via dator och kom in på animation från ingengörshåll snarare än det rent konstnärliga hållet. Han har inte gjort några teckningar eller liknande tidigare. Han avslöjade också en film som inte blivit av än, en animerad film som ska handla om H.P. Lovecraft, men att det krävs rätt mycket pengar för att göra en långfilm, speciellt en animerad sådan. Anledningen till att de filmer han gjort är korta är för att resurser i form av människor och pengar räcker inte riktigt till (filmen Bingo the clown tog över ett år att göra för flera människor).

Etiketter: ,

2 Comments:

At fredag, 03 februari, 2012, Anonymous Semlon Gröndahl said...

Det finns något mirakelmedel man kan gnida in gamla bilar med så att de blir rostfria.

För det har jag sett på DX.

 
At söndag, 12 februari, 2012, Blogger Marko Crupi said...

Hi, I am the owner of a Photography blog photographymc.blogspot.com

I'd like to exchange links with you. I added your blog to my Favorites!

Pay me a visit and let me know with a comment on the blog what you think about it.

P.s.

There's something you may be interested in, on my blog started a free online photography course, that includes over 200 lessons at this link: Free online Digital Photography Course

 

Skicka en kommentar

<< Home