eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2010-10-01

Från SonyEricsson K810i till Android

Först men störst! Ett STORT STORT STORT grattis till Niklas och Eva-Lena och Karin och Sofia som vigdes nyligen. Jag hade kameran med men blev helt tagen på sängen ändå. Så fint det blev!
Det här blir lite tekniknördigt, ni som inte är inne på spåret får läsa fort igenom! Hur som helst. Min gamla SonyEricsson K810i började bli lite väl trött i batteriet. Läget var köpa nytt batteri för 180:- eller köpa ny telefon. Valet föll på ny android-telefon för summan 999:-kronor med kontantkort. En Huaewei U8100 från Expert från det här erbjudandet. Telefonen har allt, inklusive sämre kamera än K810i och aningen sämre standbytid än precis samma tre år gamla telefon. Så vad är egentligen poängen? Jo! Att man kan välja på en helt ENORM mängd av programvaror!
Till att börja med, först det här tipset Google Sync with Sony Ericsson K810i på hur man på ett väldigt enkelt sätt synkar sina kontakter från SonyEricsson till Android. Funkar på alla SE-telefoner, från T39, T68i och uppåt (ja även K320, K550 etc). Man skaffar helt enkelt ett google-konto att synkronisera med. Det går snabbt och över förväntan!
Det här inlägget tyder på att det bara är dagar, eller möjligen några få veckor ifrån att svenska android-användare får möjlighet att köpa saker från android-market dvs programvaror som är betalprogramvaror och inte gratis. BRA! En poäng med hela androidplattformen är att de appar (applikationer) (läs; programvaror!) man köper är att de kostar en liten summa, symptomatiskt någonstans mellan 5 och 50 kronor. En liten peng, så liten att de allra flesta helt enkelt betalar och väldigt få orkar leta efter piratvarianter av den. Helt enkelt, en bra marknadsföringsmodell! Det måste till en jämförelse mellan Android och Iphone (Apple) här och jämförelsen mellan android och iphone4 haltar lite. För. Det kommer förmodligen aldrig att komma en iphone som kostar under tusenlappen ny, apple kommer nog att hålla premium-segmentet hårt, extra-deluxe-allt (och DYRT!). Man ska inte jämföra rakt av, utan man ska verkligen titta på priset och på vad man får! Det krävs inte mer än 15 sekunders analys för att se att Android är vinnare och Apple är förlorare. Kollar man dessutom på försälningsstatistik från USA så säljs det numera FLER android-telefoner per vecka än vad det säljs iphone, det talar också sitt tydliga språk.
För den som är sugen på att tjäna lite pengar och ägna några helger åt att programmera så är svaret också Android. Det saknas programvaror! Måste också tipsa om SE demonstrationen på Android only häromdagen, verkar lovande!

Jag återkommer lite senare med en blogg om programvaror som är ett absolut måste för android! Världsprommis!

Etiketter: , , , , ,