eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2010-09-22

Krig på internet


För inte så länge sedan så var Ddos-attacker något som bara de fulaste fiskarna på internet ägnade sig åt. Det nya nu är att företag hyr in någon som gör attacken åt dem. Idg skriver om Aiplex Software, ett indiskt företag har fått i uppdrag från MPAA att göra en attack mot The Piratebay så att sidan ska överbelastas och ligga nere. Resultat? Jodå, sidan blir svår att nå.
Det här sättet att attackera har irriterat ett antal andra grupper på internet som i sin tur går till mottattack (rulla ner lite längre på sidan för att läsa deras historia).
Vad blir nästa steg? En insamling med sparbössor på stan för att hyra ett Botnet som sedan går att fyra av med ännu större styrka?

För några veckor sedan samtalade jag med en bekant om just problemen med överbelastningsattacker. Samtalet gled över på frågor om demokrati och om demokratin hotas. Att det är frågan om pajkastning, eller att ge igen, det råder det ingen tvekan om men frågan är vad som är mest demokratiskt. -Ett företag som betalar massor av pengar till ett annat företag för att göra en attack, eller 50 000 uppretade internetanvändare som gör en attack?

Ddos är en tråkig företelese men samtidigt något vi får fortsätta leva med.

Etiketter: , ,