eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2010-09-09

Fotografier från Gårda


Om man råkar bo i Gårda så händer det att man reagerar på mediabilden av Gårda. Typiskt är att många (undantag finns givetvis!) visar en bild på det hörn där färgen flagnar som mest. Det känns inte så representativt, utan mest stereotypt. Så. Här är mina bilder från Gårda. I december 2009 fotograferade jag lite hur det ser ut på riktigt, på insidan. Varsågod och kika in!

Notera hur mycket som är äkta och orört sedan huset byggdes 1929. Trägolven är robusta och håller säkerligen i ytterligare 50 år minst, x-antal omslipningar inräknat. Köksinredning med skåp, luckor och bänkar är original. Det här är rätt unikt, det är få landshövdingehus (en hustyp som är typisk för Göteborg) som är såpass i original invändigt. Exempelvis familjebostäders hus är ofta väldigt hårt åtgångna invändigt. Tänker också på att många lät gasmätaren stå kvar på sin plats när den kopplades ur, lite fint.

I Metro Göteborg 2010-09-09 finns en liten politisk gallup, ett par av partierna nämner explicit Gårda och det är miljöpartiet och folkpartiet.

Etiketter: , , ,