eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2010-05-29

Swing it magisternThe Swinger har ett namn som kanske associerar till partnerbyte och swingers, men det handlar om en programvara som lägger till lite Swing på befintlig musik. Det är befriande och halvt tokigt att höra Dire Straits eller Daft Punk med swing pålagt. Lätt att förstå för er som trakterat en trummaskin, men kanske lite svårförklarat för den som inte gör musik, men lyssna och hör. Det är STOR humor!
Och apropå humor så träffade mig bloggen Lou reed i tweed helt rätt. Konceptet är enklet. Rimma på en kändis, och photoshoppa. Det låter banalt, men tvärtom, det är definitivt gjort med stor finess!
Bilderna är från botanska, växthuset. Skaffade nya mellanringar (nej det heter INTE macrotub som vissa på tradera tydligen skriver) för att kunna fotografera lite mer makro (ja på engelska skriver de macro...). Gamla mellanrigarna var utan elektrisk genomföring, det betdydde att man var tvunge att fotografera helt manuellt utan ens exponeringsmätning. Det funkade inte i längden, vid makro så kan exponeringen skifta 3EV om man rör sig någon centimeter åt sidan, oerhört svårt att kompensera för. Att däremot fotografera till vardags utan exponeringsmätare klarar jag med gott resultat, en vanesak antar jag.

Måste också tipsa om modebloggen Cykle Cic som kort och gott är fotografier på folk och deras cyklar. Grymt estetiskt!

Etiketter: , , ,

4 Comments:

At lördag, 29 maj, 2010, Blogger neofob said...

Är det bara jag eller har du fotograferat en massa snusk? ;-)

 
At lördag, 29 maj, 2010, Blogger Måns said...

Ja det är ju faktiskt ståndare och pistill på två av bilderna. Så viss snuskfaktor är det helt klart. De där snuskiga orikideerna! :-)

 
At lördag, 29 maj, 2010, Anonymous Mikael said...

Den svartvita var ju hur läcker som helst. Rena Giger.

 
At söndag, 06 juni, 2010, Blogger Theresa said...

Harliga bilder!!!

 

Skicka en kommentar

<< Home