eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2007-01-16

Glömda rum och gps
Jag har tidigare publicerat lite länkar från människor som dokumenterar övergivna byggnader och glömda hus. Glömda rum är en sida med lite samma tema, här finns även bilder från nerlagda gruvor eller från stängda militärförläggningar.

Efter att ha läst Science Library Pads text om med genomgång av SONY GPS-ENHET GPS-CS1 så kände jag att det var dags att testa det hela själv. I korta drag så handlar det om en GPS med loggningsfunktion men utan display eller blåtand eller likande. Den har bara en knapp och det är on/off knappen och data samlas i ett minne innuti. Efteråt så får man en liten fil med positionsdata och klockslag som man sedan via en programvara använder för att märka jpg-bilder med EXIF-data om just klockslag.

Lät de där meningarna trista och för tekniska? Det handlar iaf om att kunna knyta ihop exakt var en bild är tagen med klockslag och på så sätt kunna göra fina kartor eller visa vilken rutt man har åkt och när man tog vissa bilder. Återkommer med testresultat om några veckor! (NEJ, den funkar INTE som bil-gps, den saknar ju display).

Bara några få veckor kvar nu tills dess att filmfestivalen börjar. Har bara bläddrat kort i katalogen, men det är alltid lika spännande! Filmfestivalen har hunnit fira 30-års jubileum. Märklig känsla, tror att jag har gått på minst en film, oftast flera, så gott som varje år de senaste tio åren.

Etiketter: , ,

2 Comments:

At lördag, 20 januari, 2007, Anonymous Anonym said...

Sony GPS:en verkar kul. Har du fått den att fungera smärtfritt även utan Sonykamera?

 
At måndag, 09 april, 2007, Blogger Måns said...

Jodå, absolut. Men med tillägget att kör man den utan sonykamera så gnäller programvaran. Men det ska man inte bry sig om det fungerar ändå. Har testat med både pocketkameran (coolpix 3700) och med systemkameran och det funkar precis som det ska.

 

Skicka en kommentar

<< Home