eXTReMe Tracker

En helt vanlig ovanlig dag

Lite anteckningar och fotografier från vardagliga eller inte vardagliga händelser i mitt liv och om KULTUR.

2006-12-30

FalaffelbilKöpte en julklapp åt mig själv med titeln. De galna experimentens bok. av Reto U. Schneider. Efter att bara snabbt råkat ha bläddrat i den så var den helt omöjlig att inte köpa. Precis som titeln antyder så handlar den om mer eller mindre vansinniga experiment. Det är friskt blandat fysikaliska experiment omväxlat med psykologiska experiment ur historien och fullständigt makalös läsning. Exempel ur boken är när en psykolog (John B Watson) betingar ett 8 månader gammalt barn att bli fullständigt skräckslaget när det ser en vit mus. Allt enligt samma princip som Pavlovs hundar men med skillnaden att det nu är människoförsök istället för djurförsök. Andra experiment som tas upp ur boken är historien om subliminal påverkan på popcornförsäljningen på en amerikansk biograf (1957 James Vicary, ämnet är stort omdebbaterat och vikipedia-artikeln inte tillräckligt välskriven för att länka till). Allt är dokumenterat med länkar och källhänvisningar. Köp boken. Bibliotikariebloggen har en kort text om boken också.
Mothers against noise är sköna galenpannor, men de har glömt att skriva upp LÄDER på listan över band de upprörs över. Noterade att Mertzbow har jag sett live två gånger, Whitehouse bara en gång.

Projekt falaffel-bil har fått en egen blogg! Den bloggen återfinns
HÄR Det hela handlar om att renovera och bygga om en gammal 60-tals mercedes så att den går att köra på spillolja från gatukök. Än så länge är bygget bara i sin linda, men mer bilder kommer!

Etiketter: , ,